Behandelingen

U kunt bij ons terecht voor allerlei endodontologische behandelingen.

Consultatie

De consultatie begint met een kennismaking. Vervolgens doen we een uitgebreid mondonderzoek en maken we mogelijk röntgenfoto's. Dit is noodzakelijk om een goede diagnose te kunnen stellen. U wordt direct geïnformeerd over de oorzaak van de vermoedelijk aanwezige ontsteking.

Tijdens de consultatie krijgt u een voorstel voor een behandelplan. Ook wordt een prijsraming van de behandelkosten voor u gemaakt. De consultatie duurt ongeveer een halfuur.

Behandeling

De behandeling zelf zal in de meeste gevallen bestaan uit een wortelkanaalbehandeling, het zogenaamde "ontzenuwen" in het Vlaamse dialect. Soms is dat een herhaling (revisie), omdat de eerdere behandeling niet tot genezing heeft geleid, niet succesvol is geweest of omdat er nieuwe problemen zijn ontstaan. Soms is een kleine chirurgische ingreep noodzakelijk.

In dezelfde behandeling maken we meestal een vulling, een opbouw of een goede tijdelijke voorziening op de betreffende tand of kies. De behandeling duurt in principe 1 tot 2 uur. Bij complexe behandelingen kan een vervolgbehandeling noodzakelijk zijn.

Nazorg

Indien nodig maakt uw eigen tandarts na de behandeling de (definitieve) restauratie (meestal een kroon of brug). We informeren de tandarts uitgebreid over de door ons uitgevoerde endodontische behandeling.

Samen met uw tandarts wordt het resultaat van de behandeling periodiek opgevolgd ter beoordeling van de mate van genezing. Het liefst controleren we dat zelf, maar soms gaat dat via uw eigen tandarts (bijvoorbeeld als u ver weg woont).

Wenst u een afspraak?

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of een afspraak

contact opnemen